Kommunicera framgångsrikt är del fyra på Sales Bootcampen på Google digitalakademi i Stockolm. Sales bootcampen är i sex delar. Varje del är avgörande för framgångsrika företag i försäljningen och ledarskapet  för att bli framgångsrika och hållbara.

I fjärde delen av Sales Bootcampen – Kommunicera framgångsrikt, svarade vi på:
– Vem är du och hur uppfattas du av andra?
– Vad kan du göra för att förstå och kommunicera bättre med andra?

Kommunikation är helt avgörande för att få framgångsrika kundrelationer, team och relationer med andra. Att ha insikten att ALLA ÄR HELT OLIKA och har helt olika erfarenheter samt kompetens. Det underlättat livet. Det är oxå en stor framgång när du förstår att alla behövs med sina olika tillgångar.

Jag har själv länge trott att de flesta är som jag. De tänker som jag och tar beslut som jag. Det är helt fel!

Vem är du och hur uppfattas du av andra?
Börja med att förstå hur du uppfattas av andra. Det är speciellt viktigt när du känner att din kommunikation inte går fram. När andra inte agerar som du har förväntat dig. Du kan inte lägga ansvaret på någon annan att de ska förstå vad du menar. Du måste göra på ett annat sätt för att andra ska agera som du önskar.

Börja fundera på vilken typ av person du är:
– Introvert eller extrovert? Var hämtar du din energi, i din ensamhet eller med andra?
– Tar du beslut på fakta eller känsla?

Svaren ger dig en vägledning vilken typ av person du är. Din personlighet kommer att variera beroende på vilka du har i din omgivning. Det startar med att veta vem du själv är och vad du mår bra av. Vem är du?

Vad kan du göra för att förstå och kommunicera bättre med andra?
Börja fundera på vilka du kommunicerar med.
Var hämtar de sin energi, introvert eller extrovert?
Vad tar de beslut på fakta eller känsla?
När du förstår vem du kommunicerar med så blir det lättare att förstå hur du ska kommunicera för att lyckas i din kommunikation med andra. Du kan alltid fråga, hur vill du att vi ska kommunicera för att det ska bli så bra som möjligt.

Hoppas att du har fått lite uppslag och nya funderingar. Kommentera gärna.
Stort lycka till!

Behöver du hjälp att bli en bättre säljare eller att ditt team ska utvecklas. Kontakta mig!
Tipsa gärna dina vänner och bekanta att jag finns. Jag vill hjälpa fler till framgång!