Väck din inre Pippi Långstrump!

Vad är egentligen ett growth mindset och hur kan vi inspireras mer av Pippi?

The best project you´ll ever work on is you! Med det här uttrycket inleds alla våra utbildningar. För visst är det så, det finns bara en du – varför inte göra dig själv till prio 1 och arbeta för att nå nya mål? 

Dina drömmar kan bli verklighet
Allt börjar med viljan att bli bättre, att utvecklas och lära nytt. Har du inte viljan kommer det med all sannolikhet inte att fungera. Men du är här, läser det här inlägget, och är redan på väg!

Growth Mindset – Nyckeln till framgång
Den amerikanska professorn i psykologi, Carol Dweck vid Stanford University, introducerade begreppet growth mindset i början av 2000-talet i hennes bok ”Mindset – The New Psychology of Success”. Growth mindset, eller dynamiskt tankesätt, handlar om att se förmåga och talang som något som kan formas med rätt typ av ansträngning. Det innebär en tro på ett livslångt lärande med inställningen “jag är inte där ännu – men snart”. Motsatsen, fixed mindset, innebär att man inte tror att något kan förändras, att det är som det är.

Här kan du se en inspirerande föreläsning med Carol Dweck om Growth Mindset.

Inspireras av Pippi Långstrump
Någon som verkligen har ett growth mindset är Pippi Långstrump. Du har säkert hört hennes klassiska uttryck: ”Hur ska jag kunna veta det när jag aldrig har försökt?” Carol Dweck menar att de som har ett growth mindset inte låter sig påverkas av ett misslyckande, utan ser det istället som en möjlighet att lära nytt och utveckla sina förmågor – precis som Pippi!

4 tips för att starta din process redan nu

  • Skriv ner vad du vill klara, beskriv hur det känns när du klarat det och varför du vill uppnå den nya situationen.

  • Gör din egen handlingsplan. Vilka steg måste du ta? Vad måste du börja göra, fortsätta göra och sluta göra? Sätt datum och välj ut någon som kan följa upp dina framsteg.

  • Börja prata om det du vill uppnå! Det bästa sättet för att komma dit du vill är att börja prata om det med människor som vill ditt bästa. De personer du litar på, som ser och hör dig. Hitta din alldeles egna personliga tränare i välmående.

  • Välj aktivt de vägar som leder dig närmare ditt mål.

Ta första steget idag
Så varför inte börja idag? Sätt dig själv som prio 1 och arbeta för att nå nya höjder. Kom ihåg, det bästa projektet du någonsin kommer att arbeta på är dig själv. Med rätt inställning och ansträngning kan dina drömmar bli verklighet. Allt är möjligt!

Vill du veta mer om våra utbildningar och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas? Boka in en digital kaffe med oss

Lycka till på din resa mot att bli ditt bästa jag!