”Vi kan terrazzotillverkning, men behöver ta in andra perspektiv på vårt ledarskap”

Herrljunga Terrazzo är ett företag med gedigen kunskap inom terrazzotillverkning och en ledande aktör i Skandinavien. Med en snabb tillväxt och stora mängder beställningar ställs höga krav på ledarskapet. Produktionschefen Peter Korpås och försäljningschefen Anders Carlehed insåg behovet av att stärka sitt ledarskap och valde att anlita Chabro för ledarskapsutveckling.

Våren 2020 deltog de i en utbildning ledd av vår verksamhetsutvecklare Lotta Broberg. Kursen inleddes med en verksamhetsanalys och en framtidsplan, följt av en kickoff för alla medarbetare på temat ”Kommunicera framgångsrikt och nå mål”. Lotta, med sin förmåga att motivera människor, hjälpte företaget att förbättra sina processer och genomföra medarbetarundersökningar.

Peter Korpås beskriver Lotta som ett ovärderligt bollplank: ”Lotta ger mig värdefulla perspektiv på saker jag inte tänkt på. Vi bollar idéer, sätter tydligt fokus varje månad och följer upp dessa. Hennes kunskaper om förbättringsprocesser inom försäljning och ledarskap är enorma.”

Tack vare coach- och mentorsamtalen som hålls en gång i månaden, har Peter utvecklats som ledare och blivit mer ödmjuk i sin roll. ”Alla som vill bli riktigt bra ledare måste ha en egen tränare som Lotta. Hon ger nya perspektiv och tillför hur andra gör,” säger Peter.

Herrljunga Terrazzo har nyligen digitaliserat sin tidrapportering, och med hjälp av Lottas expertis fortsätter de att förbättra sina processer och överträffa resultatmål. ”Att ha ett kunnigt bollplank är just det stöd en chef behöver på den fortsatta förändringsresan.”

Vill du veta mer om hur Chabro kan hjälpa dig? Kontakta oss!